Emnekart

En av mine medstudenter fra sivilbibliotekarstudiet skrev diplomoppgaven Sømløs kunnskap: om bruk av emnekart. Nå er den utgitt i ABM-utviklings skriftserie. La meg sitere fra forordet til Jon Birger Østby og Lars Egeland i ABM-utvikling:“Emnekart – eller engelsk Topic map – er det heteste begrepet når det gjelder organisering av fulltekst kunnskap i dag. […] Internasjonalt er Norge i bresjen når det gjelder emnekart. Steve Pepper i Ontopia er leder av standardiseringsarbeidet for emnekart. […] I følge Steve Pepper er Ingvild Kongsbakks diplomoppgave det beste som hittil er skrevet på norsk om emnekart.”

Skriftet inneholder også en ekstra innledning skrevet av Steve Pepper: “Sømløs kunnskap med emnekart”.

Gratulerer med publiseringen og den flotte omtalen, Ingvild!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather