Nettsted for leselyst

Hvordan skal må få barn til å lese mer? Lesehulen er et nettsted for barn mellom 8 og 12 år, der man forsøker å friste dem til å lese ved hjelp av omtaler av bøker, kombinert med musikk, opplesning, spill mm. Deichmansk bibliotek i Oslo står bak. Prosjektet er sponset av ABM-utvikling, mens Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen er ansvarlige for den visuelle utformingen. Jeg liker ideen, og noen av presentasjonene er virkelig gode. Men jeg blir gal av “musikken” man bruker på forsiden, irriterer meg over at det er vanskelig å få skikkelig oversikt og jeg synes det er merkelig at man må gå via Google for å finne ut hvem som står bak nettstedet. På den annen side er det selvfølgelig ikke sånne som meg sidene er rettet mot, og det aner meg at man treffer målgruppa ganske bra. Med andre ord synes jeg det ser ut til å være et utmerket tiltak.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather