Rett person på rett plass?

Ei venninne av meg kom over en utrolig spennende jobb på nettet og ringte rette vedkommende. Hun burde være en helt opplagt kandidat for jobben, og det ble enda klarere da hun hørte hva rekrutteringsbyrået hadde å si om inneholdet i jobben. Men mannen i andre enden hang seg kun opp i to ting:

1. Hennes manglende jobberfaring (et argument som er reelt nok)

2. Tittelen hennes: Sivilbibliotekar

Uansett hvor mye hun forklarte om masterstudiets innehold i forhold til jobben, var han ikke i stand til å komme forbi det faktum at hun var noe med “bibliotekar” i navnet. Det til tross for at jobben handlet om kunnskapsorganisasjon.

Som et eksperiment fikk hun en annen sivilbibliotekar til å ringe samme mann angående samme jobb. Hun slengte om seg med begrep som “knowledge management” og “informasjonsvitenskap”, og fikk straks napp. Med fare for å være overtydelig: Hun kunne stå inne for hvert ord.

Både Høgskolen i Oslo og den enkelte (sivil-)bibliotekar har med andre ord fortsatt en stor jobb å gjøre med å formidle hva vi egentlig kan.

– Og spørsmålet er også om stillingen blir besatt av rette vedkommende hvis rekrutteringsbyrået har ansatt folk som ikke er villige til å tenke utenfor boksen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 svar til “Rett person på rett plass?”

  1. Hva slags utdannelser tenkte de på da, når de ikke tenkte på bibliotekarer? Hvordan blir man informasjonsarktitekt, egentlig?
    Anita

  2. Informasjonsarkitekt er ingen beskyttet tittel. Noen har teknisk bakgrunn, andre har utdannelse innen informasjonsvitenskap, atter andre er bibliotekarer. Flere tilbyr kortere kurs og mer omfattende utdannelse. Jeg var med på en amerikansk IA-liste en stund. Mangelen på beskyttelse ble oppfattet som en alvorlig trussel der. Ikke fordi deltakerne på lista var spesielt ensartede, men fordi det finnes så mange useriøse innen fagområdet. Folk som hadde tatt et lite kurs og uttalte seg med store bokstaver, men i virkeligheten var helt på jordet.

Det er stengt for kommentarer.