Harry Potter

Harry Potter og fangen fra Azkaban i helgen. Etter å ha lest forhåndsanmeldelsene, hadde jeg skyhøye forventninger. For høye, viste det seg. Jeg likte den litt mørkere stemningen, og de som spiller de tre hovedpersonene har utvilsomt utviklet seg som skuespillere. Det jeg synes er mest problematisk er at filmen hviler i så stor grad på bøkene og egentlig forutsetter at du har dem inne. Akkurat denne boken husket jeg lite fra, bortsett fra Sirius Black og desperantene (the dementors), selvfølgelig. Det er mange nye skuespillere denne gangen. Michael Gambon som Albus Dumbledore fungerte overraskende bra. Jeg ble litt skuffet over Emma Thompson som Professor Sybil Trelawney. Hun spilte bare hysterisk, og manglet noe av den sårheten man finner i boken. Dawn French i den lille rollen som The Fat Lady var imidlertid et funn! Det var også Gary Oldman som Sirius Black, men jeg hadde ikke ventet noe annet. Både Timothy Spall som Peter Pettigrew og David Thewlis som professor Lupin fungerte bra. Når det gjelder animasjonene var både hippogriffen, desperantene og den sorte hunden overbevisende, men varulven så ut som en utsultet versjon av Per Ulv.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather