Linux versus Windows

Bergen kommune kaster ut Windows til fordel for Linux, melder Aftenposten i dag. Det har gått rykter om endringen en stund. Allerede i 2001 ble det gjort et bystyrevedtak om at man skulle vurdere alternativer til Windows. “Vi regner med besparelser på drift og innkjøp på flere millioner kroner. Men minst like viktig er det at vi opplever Linux som et mer sikkert og stabilt system,” sier teknologisjef Ole-Bjørn Tuftedal i Bergen kommune. Sikkerheten og stabiliteten kan alle bibliotek som benytter edb-systemet Bibliofil (sjekk kundelisten) underskrive på. Vi har brukt Linux i årevis.

I kommentaren Nerdenes hevn spår Per Kristian Bjørkeng at endringen vil ha smitteeffekt på serversiden, men at de fleste er for late til å bytte til Linux på arbeidsstasjonene. Det er rett og slett lettere å betale mer for noe man kjenner enn å sette seg ned for å lære noe nytt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather