Spennende bibliotekplaner

For et par dager siden hadde Aftenposten en artikkel om planene for det nye hovedbiblioteket på Vestbanen. Firmaet som vant arkitektkonkurransen i Oslo har bl.a. tegnet et nytt, imponerende bibliotekbygg i Seattle. Det eneste jeg stusser på i artikkelen er setningen: “Først og fremst tenker de seg biblioteket som noe mer og annet enn et mausoleum for bøker.” Det er jo fint at man tenker sånn allerede mens bygget er på tegnebrettet, men uttrykket passer ikke på mange bibliotek jeg kjenner. Ta f.eks bibliotekene i Tønsberg, Arendal, Hammerfest, Porsgrunn og Larvik. Til og med lille Kragerø har fått et flott, nytt og levende bibliotek.

Der jeg jobber hadde vi boksalg i går. Det er en utmerket ordning: Vi blir kvitt overflødige eksemplarer og får noen kroner i kassa. Publikum får billige og bra bøker.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather