Digitale rettigheter i skjønnlitterær form

EFNs søsterorganisasjon (eller var det moderorganisasjon?) EFF (Electronic Frontier Foundation) har endt opp mellom permene til en roman. I Dan Browns bok Digital Fortress blir EFF beskrevet som ei vaktbikkje for elektroniske rettigheter, men det er ingen hedersbetegnelse i denne sammenheng. Alt er nemlig sett fra amerikanske myndigheters side, og organisasjonen blir dermed framstilt som svært irriterende og bestående av folk ikke har skjønt poenget. Interessant lesning for en som har et helt annet syn på saken. Samtidig føles det litt begredelig, også, siden han har så stor gjennomslagskraft. Vi snakker jo om fyren som bl.a. har skrevet Da Vinci-koden. Etter ha lest Deception Point, Angels & Demons og Da Vinci-koden, og kommet et stykke på vei i Digital Fortress sitter jeg igjen med to tanker:
1. Fyren må ha det slitsomt hvis han er så paranoid som bøkene hans gir inntrykk av.
2. Godt jugd!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather