Noen tips

Jeg fulgte ikke med på e-postlistene mens jeg hadde mammapermisjon. Nå er jeg tilbake i jobb, og får flere impulser utenfra. Forhåpentligvis betyr det også at jeg får mer å skrive om her på bloggen. Men før jeg kommer så langt, kan jeg jo ta opp noen tips jeg har fått i det siste. Et av dem er hentet fra e-postlista til BibliotekNorge, og er skrevet av Karin Mårteig ved Rogaland fylkesbibliotek:

“I Danmark har Datatilsynet bestemt at kvitteringer med opplysning om bestilt tittel sendt via ukryptert epost ikke lenger er lovlig. Beslutningen gjelder også epost sendt ut fra de enkelte bibliotek der man bl.a. for epost om at reserveringer kan hentes.

Grunnen til dette er at det kobler sammen opplysninger om bestemte forfattere/boktitler med bestemte epostadresser dvs personer.

Les kommentar på nettsiden til Biblioteksstyrelsen.

Saken lagde også litt debatt i Computerworld

Takk for tipset, Irene! Hun kan også fortelle at Vestfold fylkesbiblioteks meldingsblad, Vestærn, er blitt blogg. Godt initiativ!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather