Kina i nyhetene

I dag fant jeg to saker på forsiden av Digi.no som begge handlet om Kina:
Kina blir den neste store IT-nasjonen

“Vi kunne før jul lese at Kina nå er blitt verdens største eksportør av IT og telekommunikasjonsprodukter. Større enn USA. Til og med vesentlig større, og langt større enn Europa og Japan. Samtidig kan vi lese at det er India det handler om for amerikanske og europeiske IT-bedrifter. Både India og Kina har en nå en sterkt voksende hjemlig IT-industri.”

Kina godkjenner egen 3G-standard

“Kina vil gi en egen nasjonal 3G-standard flere måneders forsprang i markedet.”

En stund trodde jeg det bare var fordi jeg er opptatt av landet at jeg så kinanyheter overalt. Nå har jeg oppdaget at det faktisk står minst en nyhetssak om Kina hver eneste dag i Aftenposten. – Og kanskje er det ikke så rart når man tenker på hvor stort landet er.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather