Ikke bare godt fra Google

Det kommer vel neppe som noe sjokk for noen at jeg har sansen for Google, både som søkemotor og som konsept. Det er likevel en god regel at man skal benytte alternative browsere for å være sikker på å finne fram til det mest relevante stoffet. Det kan være andre grunner til å bruke andre søkemotorer også. Det kommer fram når man leste Aftenposten her om dagen:

“Alle søk du noensinne har gjort ligger lagret i Mountain View, California. Har du vært flink og slettet søkehistorien og surfeloggen din fra PC’en? Det hjelper deg lite. Søkeordene ligger koblet sammen med informasjon om adressen til maskinen din”

De er i følge artikkelforfatter lagret til 2038. Amerikanske myndigheter forsøker å få tilgang på opplysningene. De er allerede brukt i én rettsak.

Google har også utviklet verktøyet Google Desktop Search. Det gjør det mulig for deg å søke i fulltekst på dokumenter, e-poster etc som ligger lagret på din egen pc. I følge en annen artikkel i samme avis blir også disse søkene lagret, om ikke så lenge:

“Amerikansk forbrukergruppe kritiserer Google Desktop Search. – Google lagrer nemlig søkene dine. Forbrukerorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) hevder at den siste versjonen av Google Desktop utgjør en trussel mot privatlivet. Dette fordi det er en funksjon i programmet som lar Google lagre personlig data på serverne i opptil 30 dager, skriver BBC.”

“Don’t be evil” er mottoet til Google-gründerne Sergey Brin og Larry Page. Likevel kan det være litt vel naivt å gi dem full tilgang til harddisken din.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather