Relasjonsdatabase

Relasjonsdatabaser er morsomme greier. Jeg så en nylig som gikk på litteratur, og nå har jeg kommet over en som har geografi som tema. Veldig grei å bruke, gir oversikt over land innenfor hver verdensdel, hvilke land og havområder det enkelte land grenser til og litt kortinfo av typen areal, innbyggertall, inflasjon, spedbarnsdødlighet etc er det også funnet plass til. Nyttig verktøy og tøft design!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 svar til “Relasjonsdatabase”

  1. Den var tøff. Bare synd at de har feil i språkfakta. For eksempel, i Norge snakker vi bare norsk, påstår de. Men det er feil. Vi har også samisk og kvensk.

    Her må det også nevnest at mellom samisk og norsk, så er norsk minst. Dette fordi samisk snakkes i fire land (Norge, Sverige, Finland og Russland), mens norsk snakkes kun i to land (Norge og Spania).

  2. Til deres forsvar må det vel sies at dette bare er en testbase. Leste dessuten noe kritikk som handlet om at man ikke fikk fram hierarki på en god nok måte. Derfor fungerer denne typen relasjonsbaser best når den kun inneholder informasjon som er likestilt. Men tøff var den.

Det er stengt for kommentarer.