Ett svar til “RFID”

  1. Den evige debatten om RFID. Vel, hvis regjeringen ville spore hva du leste, kunne de jo bare snakke med Biblioteksystemer og/eller MikroMarc om å slenge inn litt ekstra kode i programvaren, og vips har de dekt mesteparten av alle biblioteker i Norge uten bruk av RFID.

    RFID synst jeg er en fantastisk oppfinnelse for de som eier noe og skal holde orden på det (slik jeg nå ønsker å slenge inn RFID på alle verdifulle gjenstander som eies av jobben, og en scanner som hvert minutt sjekker at alt er i rommer som det skal være), men en uting når WalMart legger RFID inni skosålene dine. (Det har de allerede begynt med.) Der er enorm forskjell i potensialet til misbruk mellom de to eksemplene.

    For ikke å snakke om moderne pass som nå har innebygd RFID, som gjør at en terrorist med parabol-leser kan gå på en internasjonal flyplass og automatisk vite hvilken nasjonalitet hver enkelt tilhører, for deretter å skyte f.eks. kun dansker og normenn. I slike tilfeller er RFID en DÅRLIG idé. Men til eget inventar? Kjempekult!

    På et bibliotek? Ingen problem. Så lenge ID’en reflekterer intern ID til boken i biblioteket og ikke ISBN, så sier nummeret ingenting for en eventuel CIA-agent som lurer på hvilke bøker du tok med deg fra biblioteket.

Det er stengt for kommentarer.