Bokomat


Selvbetjening er et mantra i bibliotekverden for tiden. Da er det gjerne snakk om innleverings- og utlånsautomater i biblioteklokalet, pluss bestilling og fornying over internett. I Singapore har man hatt fullstendig selvbetjente bibliotek siden desember 2002. Så langt er det nok en stund til vi kommer her, men minst ett svensk bibliotek har hatt en selvbetjent bokomat en god stund. Nå kommer Norge etter. Fra 6. mai kan du nemlig låne bøker på kjøpesenteret CC Gjøvik. Bokautomaten er utviklet i et samarbeidsprosjekt mellom Biblioteksentralen, Gjøvik bibliotek, Vestre Toten bibliotek, Østre Toten bibliotek og Oppland fylkesbibliotek. Bokomater er et utmerket supplement til betjente bibliotek, men vil neppe bli noen erstatning for dem i uoverskuelig framtid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather