Nyttige sider om søkeverktøy

De fleste nettbrukere er overbevist om at de er flinke til å finne fram til stoff på nettet. Utfordringen med består ofte i å sile bort all unødvendig informasjon allerede før du sender i vei et søk. Enten du trenger grunnleggende hjelp til å søke effektivt i Google eller bare trenger en liten gjenoppfriskning, kan du ta en titt på PC World Norges artikkel Google-triksene du ikke klarer deg uten.

Artiklen inneholder også en oppskrift på hvordan du kan hindre Google i å lagre søkene dine. De innstillingene kan du ikke benytte deg av hvis du bruker Blogger som bloggeverktøy. Det har kanskje sammenheng med at Blogger er eid av Google?

Bærum bibliotek har laget en hendig oversikt over søkeverktøy på nettsidene sine. De har omtale av forskjellige søkemotorer og emnekataloger, hvordan finne fram til nyheter, bilder, lyd, video, oppslagsverk, podcasting, RSS-feeds og blogger. Det er også stoff om den usynlige veven og lenker til nettsteder som spesialiserer seg på å vurdere søkemotorene.

Tipsene kom fra Bjørn Tore Nyland og Lasse Christensen via BibliotekNorge.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather