Mange er bibliotekbrukere

Nå har vi tall på det jeg har trodd lenge: Store deler av befolkningen er aktive bibliotekbrukere. Statistisk sentralbyrå har gjennomført en undersøkelse av folks bibliotekbruk, og tallene er stort sett oppløftende. Her litt fra ingressen:

“I denne rapporten legger Statistisk sentralbyrå fram hovedresultatene fra en landsomfattende undersøkelse om bruk av bibliotek. Undersøkelsen viser at nesten halvparten av befolkningen har besøkt folkebiblioteket i løpet av det siste året. Over en tredjedel av disse har besøkt folkebiblioteket ti ganger eller mer. Studenter bruker folkebiblioteket i større grad enn befolkningen generelt. Universitets- og høgskolebiblioteket brukes i stor grad. Studentene bruker det aller mest til å søke på Internett og låne pensumlitteratur, og mindre som lesesalsplass og til gruppearbeid. Sammenlikninger med resultatene fra en tilsvarende undersøkelse i 1998 viser at bibliotekbruken er stabil, men det har vært en liten økning i besøkshyppighet siden 1998.”

Det er mye bra lesning her hvis man har på seg biblioteksbrillene. Det som ikke er like morsomt, er den manglende bruken av bibliotekets nettjenester. Men for å sitere en leverandør jeg kjenner: “Det nytter ikke med teknologi, hvis den ikke har innhold.” Vi har altså en del å jobbe med for å gjøre nettjenestene våre mer interessante for den jevne bruker.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather