Vampus om blogging

Bloggeren Vampus skrev en kronikk i Aftenposten i går, Overhypet og undervurdert, der hun kritiserer mediene for deres behandling av blogging som fenomen.

“I sommer har det vokst frem en debatt om verdien av blogger, hvor mediekommentatorer har vist sin manglende forståelse for fenomenet. Hypen ser ut til å ha snudd. Hva har skjedd?”

I følge Vampus kritiserer mediekommentatorene bloggerne for bare å kommentere andres meninger, men hvor ofte kommer egentlig en avis med noe som er helt og fullstendig suget av eget bryst? – Og hvor er den journalistiske objektiviteten hos kronikører som Linn Ullmann, Sissel Benneche Osvold og Kåre Valebrokk? Hun skriver både skarpt og vittig, og viser f.eks. til Erling Borgen som representant for de objektive sannhetsvitner som bloggerne sjelden utgir seg for å være. Referansen til kontroversen omkring dokumentarfilmen hans er ganske klar.

Jeg er fullstendig klar over at denne bloggposten lider av nøyaktig det mediekommentarene kritiserer, men vet du hva? Det gir jeg blanke i. Det er min blogg!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather