Ibsen som straff

Ved Konnerud skole i Drammen har ledelsen sett seg lei på uoppdragne elever. Det har valgt å løse problemet på en original måte:

“Har du glemt hjemmeleksa eller glemmer å rekke opp hånda når du skal svare i timen, må du sitte igjen etter skoletid. Og som ekstra straff må elever lese gamle dikt. […] Elevene skal ikke gjøre lekser når de sitter igjen. Aller helst skal elevene ikke gjøre noe som helst, slik at det blir kjedelig. To foreldre Drammens Tidende har snakket med, opplyser at deres barn har måttet lese dikt av Henrik Ibsen.”

Jeg skjønner behovet for å stramme opp hvis den dårlige oppførslen forstyrrer altfor mye, men hvorfor stemple litteratur generelt og Ibsen spesielt som kjedelig? Her kjemper norsklærere og bibliotekarer sammen for å få opp interessen for lesing, og så blir det brukt som straff! Jeg håper det er elever som virkelig nyter straffen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather