Kunnskapstørst eller lesesugen?

På Tofterøy i Sund kommune pågrep politiet i dag en mann som fortvilet forsøkte å rygge bokbussen han hadde stjålet ut av en sandhaug. I følge vitner var førerhuset fullt av bøker. Før mannen ble fakket, fortalte bibliotekar Anders Mongstad til Bergens Tidende:

– Vi har overvåkningsbilder av tyvene. De var et par stykker og kom kjørende hit i bil. Tyveriet gikk voldsomt for seg. De kjørte over et fortau, så jeg frykter at vi får en voldsom sorteringsjobb hvis bussen blir funnet. Bøkene ligger nok slengt overalt.

– Hvor mange bøker er det i bussen?

– Et par tusen, tror jeg. Så det dreier seg om ganske store verdier, sier Mongstad.

Totalt skal bøkene være verdt flere hundretusen kroner. Bibliotekaren undrer seg over at tyvene kjørte mot Kolltveit.

– Nå kommer de seg jo ikke vekk fra øyen. Det er veldig merkelig dette.

Les mer i Bergens Tidende: Her endte ferden.

Takk for tipset til Chris Erichsen via BibliotekNorge-lista.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather