Hvorfor gjøre det lett når det kan gjøres vanskelig

Jeg trodde jeg visste ganske mye om brukervennlighet på nett etter bl.a. å ha skrevet mastergradsoppgave med det for øyet. Men etter at jeg begynte å jobbe i statped-systemet sist høst, har jeg likevel fått meg en del aha-opplevelser.

Tabeller i struktur, spesielt de uten innhold, gir f.eks. et ganske uspennende inntrykk for en som er avhengig av å få siden lest opp. Det blir mye “blank, blank, blank” der. – Og hva med alle lenkene med “les mer” som lenketekst. Ikke spesielt lettvint når man ikke får med seg konteksten. “Hopp til innhold” øverst på siden er en nett liten kommando som gjør livet enklere for blinde og svaksynte, men som ikke særlig mange benytter seg av.

Mulighetene for å gjøre nettstedene tilgjengelig for disse brukergruppene er mange. Dessverre er det ikke bare vi som publiserer stoff på nettet som er lite oppmerksom på dette. En del leverandører av publiseringsverktøy virker heller ikke som om de har særlig kunnskap, enn si fokus, på temaet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather