Hvorfor gjøre det lett når det kan gjøres vanskelig

Jeg trodde jeg visste ganske mye om brukervennlighet på nett etter bl.a. å ha skrevet mastergradsoppgave med det for øyet. Men etter at jeg begynte å jobbe i statped-systemet sist høst, har jeg likevel fått meg en del aha-opplevelser.

Tabeller i struktur, spesielt de uten innhold, gir f.eks. et ganske uspennende inntrykk for en som er avhengig av å få siden lest opp. Det blir mye “blank, blank, blank” der. – Og hva med alle lenkene med “les mer” som lenketekst. Ikke spesielt lettvint når man ikke får med seg konteksten. “Hopp til innhold” øverst på siden er en nett liten kommando som gjør livet enklere for blinde og svaksynte, men som ikke særlig mange benytter seg av.

Mulighetene for å gjøre nettstedene tilgjengelig for disse brukergruppene er mange. Dessverre er det ikke bare vi som publiserer stoff på nettet som er lite oppmerksom på dette. En del leverandører av publiseringsverktøy virker heller ikke som om de har særlig kunnskap, enn si fokus, på temaet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 svar til “Hvorfor gjøre det lett når det kan gjøres vanskelig”

  1. Hei Helene!
    Må bare si det som det er , du ligger far ahead når det gjelder både kunnskap om tilgjengelighet og teknologi. Men nå har jeg startet en blogg,blitt inspirert av deg og du finner meg på blogspot under overskriften Astrid og jeg. Så da kan du se. jeg trenger kanskje assistanse, men ser lett at dette kan ta all tid, litt tid eller noe midt imellom.

  2. Utrolig viktig tema du tar opp – det er et tankekors at temaet er ikke-eksisterende der jeg publiserer; til tross for at det er et sykehus…
    Anita

  3. Velkommen som blogger, Kirsti! Er så spent på å lese noe om alt det vi ikke rekker å snakke om hver dag. Det ser ut til at du takler teknologien aldeles utmerket, men du får si fra hvis det stopper opp.

    Det er helt utrolig hvilke steder temaet blir oversett, Anita. Det burde vært det naturligste i verden på sykehus, skoler, i kommuner etc.

Det er stengt for kommentarer.