Sammenheng mellom bibliotek og nettbruk

The Well-Wired Use Libraries More lyder overskriften i en artikkel som ble publisert i går i New York Times:

Library use is far more prevalent among people who have a broadband Internet connection at home or at work, according to a new study. The finding counters a decade-old assumption that libraries serve as a “bridge” for people who want to use the Internet, but have only dial-up connections, or no access at all.

Jeg vet ikke om det samme kan sies om norske bibliotekbrukere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 svar til “Sammenheng mellom bibliotek og nettbruk”

  1. Dette er et svært interessant spørsmål. Personlig erfaring er at det ofte er unge som enten ikke har egen PC (deler med familien f.eks.) og trenger egen tid til det de har lyst til å gjøre i fred for masing, avbrudd og overvåkning, eller som har PC men ikke har den med. De er vanligvis svært datakyndige, men trenger ofte hjelp med å finne det de trenger. Tror finnbarhet blir et stadig viktigere begrep og funksjon for bibliotek.

  2. Kjenner igjen den gruppen du beskriver. Har en følelse av at myten om hvem som bruker internett på biblioteket kanskje stemmer for innvandrergruppene og eldre, men ikke for den generelle befolkningen i Norge.

Det er stengt for kommentarer.