Georgia on my mind

Jeg reiser til Georgia i ettermiddag. Kaukasus, ikke USA. Jeg skal holde kurs i digital historiefortelling sammen med en kollega.

Naturlig nok er jeg uvanlig opptatt av hva som foregår den delen av verden. Både Klassekampen, A-magasinet og Danmarks Radio har har hatt artikler om landet i løpet av den siste tiden. Av en eller annen grunn finner jeg ingen av dem på nettet nå. Dagsavisen har imidlertid en interessant artikkel tilgjengelig på nettet. Det har vært unntakstilstand der i nærmere 20 år, men selv om det tidvis har vært store demonstrasjoner i Tbilisi, merker de fleste lite til uroen. Jeg satser derfor på at turen foregår i rolige former.

Noen av dem jeg jobber sammen har vært i Tbilisi flere ganger. De forteller om et veldig annerledes land. Jeg gleder meg derfor både til å se Tbilisi og til selve kurset.

Reisen er et kapittel for seg. Siden det er et lite land i Kaukasus, med lite trafikk ut og inn, er alle landinger og avganger lagt til natten. Det betyr mange timer på Kastrup siden vi drar fra Torp, et kappløp med tiden på flyplassen i Wien og altså landing midt på natten. Der blir vi visst hentet av en bil fra ministeriet, siden kurset vårt er en del av et prosjekt som er et samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet i Norge og Utdanningsdepartementet i Georgia. Trafikken i Tbilisi er visst helt ellevill, så jeg er glad til.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather