Deichman til Bjørvika

Det har allerede gått en uke siden nyheten ble kjent, men jeg må likevel kommentere det gledelige ved at Deichmanske endelig ser ut til å få nye lokaler til hovedbiblioteket. De har ventet altfor lenge på dette allerede. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Med Operaen som nabo og både Munchmuseet og Stenersenmuseet på vei til samme sted, kan det ikke bli annet enn bra. 2014 skal herlighetene stå ferdige. Så får vi håpe at de høye herrer ikke ombestemmer seg igjen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ett svar til “Deichman til Bjørvika”

  1. Jeg er nok litt mer skeptisk enn deg. Både til at det blir noe av (det er det siste av en serie av storprosjekt, og kan lett økses når de tidligere prosjektene sprekker budsjettramma) og så mener jeg at plasseringen ikke er spesielt god for et folkebibliotek for Oslos befolkning. Det bor ingen i nærområdet, det er i prinsipp en kulturgetto med ingen andre naturlige destinasjoner eller gjennomgangstrafikk, det er langt fra alle skoler og utdanningstilbud i hovedstaden og det det er et prosjekt der alle tidligere planer og arbeid blir kastet på båten:-( . Jeg tror dessverre ikke på dette som et godt folkebibliotekprosjekt, men derimot som et godt gammeldags prestisje-, monument- og tempel-prosjekt der politikere og kulturbyråkrattopper skal rese seg en bauta for ettertiden.

    Den eneste positive faktoren i dette er at Deichmanske har en så fantastiks stab at det godt kan lykkes. Den kompetansen og entusiasmen som de som jobber på biblioteket i Hovedstatden har er defintivit noe vi alle må ta av oss hatten for:-)

Det er stengt for kommentarer.