Barnebølgen

Jeg må skryte litt av Kulturhuset Bølgen i Larvik igjen. I tillegg til alle arrangementene for voksne, og det er mange, har man satset sterkt på barn. Hver lørdag kl 14 er det konsert med barn i fokus, men med musikk som også fenger de voksne.

Første gangen var det samba som gjaldt. Celio de Carvalho sang og spilte, både på tradisjonelle instrumenter og ting man normalt ikke forbinder med musikk, som slanger og syltetøyglass. Ungene var fascinerte.

Lørdagen etter var det Family Reggae Disco med nysirkus og ansiktsmaling (det var jo Halloween) – og alt selvfølgelig til fengende reggaerytmer.

Sist lørdag hadde bandet Children and Corpse Playing in the Street sin debut på et barnearrangement. Vanligvis henvender de seg til voksne, men den søte popen deres egnet seg særdeles godt til barn. De hadde dessuten lagt til noen kjente barnesanger som “Tre små kinesere” og “Tre små fisk”. Konserten var populær både blant barna og de voksne.

Neste lørdag blir det tradisjonelle sanger fra Vestfold, ispedd regler og leker. Er du i Larvik en lørdag bør du ofre en 50-lapp på et barnebølgenarrangement. Men vær tidlig ute: Det blir fort fullt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather