– Bibliotek er ikke en menneskerett

FpU mener at bibliotekene bør privatiseres. De som er interesserte i å bruke biblioteket kan betale pr lån eller betale en fast avgift. Det har vi råd til i Norge, hevder de.

Hva skal man tenke om en sånn uttalelse? Ja, en del nordmenn har sikkert råd til å betale for seg, men hva med dem som ikke har råd? Og har ikke er rikt land som Norge råd til å ha offentlige bibliotek? Vi tok oss råd til det da landet var langt fattigere enn nå.

Jeg er temmelig sikker på at FpU ikke har lest Svanhild Aabøs doktorgradsavhandling om verdien av bibliotek. Hun fant nemlig ut at både brukere og ikke-brukere oppfatter biblioteket som et viktig gode, og selv ikke-brukere er villig til å betale skatt for at vi skal ha gratis bibliotek. Selv om de ikke selv bruker biblioteket for øyeblikket, har de gjort det før, de har kanskje tenkt å gjøre det senere eller de kjenner alle noen som har nytte av et gratis bibliotektilbud.

For meg er dette bare nok et eksempel på at Fremskrittspartiet ikke er partiet for folk som synes kultur er viktig.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather