Hvorfor man trenger utdannelse for å bli bibliotekar

Britiske Lauren har laget en liste over hva man er forventet å kunne gjøre når man jobber i et bibliotek. Det begynte med at en ordfører ville sette inn frivillige til å betjene biblioteket. Utgangspunktet hans var: – Det er mange jobber man trenger opplæring og kvalifikasjoner for å gjøre, men å stemple noe bøker er ikke blant dem.

Det er nok oppgaver på listen som norske bibliotekarer ikke kjenner igjen, og det finnes sikkert ting man gjør på norske bibliotek som ikke finnes på denne listen, også.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ett svar til “Hvorfor man trenger utdannelse for å bli bibliotekar”

  1. Flott liste.
    Av mine særere henvendelser var en skrekkslagen dame som kom og fortalte at “bøkene på V ramler ut av hylla, og det er ikke folk der”. Det viste seg å være helt korrekt. En katt hadde lagt seg bak bøkene på nederste hylle, og var tydeligvis i gang med å strekke seg litt. Så var det jo bare å fange pus og lempe henne ut, stakkars.

Det er stengt for kommentarer.