Hm

I går skrev jeg om Kony2012. Jeg må innrømme at filmen trykte på alle de rette knappene og gjorde meg ordentlig opprørt. Da jeg etterpå gikk inn på hjemmesiden til kampanjen ble jeg imidlertid litt betenkt. Hvor var den utdypende informasjonen? Hvor var nyhetene om hvordan arbeidet skred frem? Lenkene gikk bare til forskjellige produkter i nettbutikken og til donasjonssiden. Hm….

I dag kom jeg over to omtaler av kampanjen: Assistant Professor i Political Science & Economics ved Yale Chris Blattman har skrevet en utfyllende bloggpost om alt han synes er problematisk ved Kony2012-kampanjen. På nettstedet Undespatch, FNs forum for nyheter og kommentarer, har Alanna Shaikh skrevet om det samme under tittel Invisible Children: Saviors or Sensationalists?.

Hva er så sannheten? Ikke vet jeg. Noen ganger hadde det vært veldig greit om verden var svart-hvit. Alle disse nyansene er ganske forvirrende.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather