Se opp

For ikke lenge siden fikk vi det engelske ordet “phubbing” om å overse andre mens man sjekker hva som skjer på sosiale media via mobilen. Jeg har hørt at noen har begynt å samle inn mobiltelefoner i døra når man skal være sammen hjemme hos hverandre, for å hindre folk i å bli så opptatt av det som foregår på sosiale medier at man glemmer å være sosial med de man faktisk har rundt seg. Samtidig kan vi ikke late som om teknologien ikke finnes. Vi må innrømme at mobilen ofte er nyttig. Det gjelder bare å finne en balanse, der man ikke lar teknologien ta over for direkte medmenneskelig kontakt.

Denne videoen tar det kanskje vel langt, men den kan også fungere som en påminnelse om å være mer til stede der man faktisk er. Minne oss på å se opp fra mobilene våre:

[youtube=http://youtu.be/Z7dLU6fk9QY]

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather