Flere podcaster

Podcaster varierer veldig i lengde. Noen er delt opp i mange deler som hver bare vare 6-7 minutter, andre kan være over 2 timer lange.

Jeg hørte en veldig fin podcast fra Radiolab for noen dager siden. Den handlet om de siste månedene av livet til nevrologen og forfatteren Oliver Sacks, om hans tanker om livet og om det å skrive. Podcasten varer i 38 minutter.

En annen podcast jeg kan anbefale er The adoption fra BBC Radio 4. I England har man et annet regelverk enn det vi har i Norge når barn blir tatt fra sine biologiske foreldre. Hvis foreldrene ikke viser betydelig forbedring med tanke på f.eks. rus i løpet av et år, kan de bli fradømt foreldreretten. Da har sosialarbeiderne pr idag ca 4 måneder på seg til å skaffe en ny, permanent familie til barnet. Fosterhjem benyttes i mellomtiden. I podcasten The adoption følger vi et søskenpar på 2 og 3 år, mens jakten for å finne nye foreldre pågår. Dette er en serie som i skrivende stund ikke er ferdig publisert. Den består av korte avsnitt på under 10 minutter pr episode.

Jeg har bare hørt en episode av The James Altucher Show. Jeg likte stilen, men var litt uheldig med valg av episode. Altucher er forfatter, og han intervjuer kjente og mindre kjente personer som har gjort noe interessant han tenker at andre kan lære av. Det kan være Obamas taleskriver eller en som har gjort suksess innen sosiale medier. De fleste episodene varer mellom 1 og 2 timer, men noen er enda lenger.

På lyttelisten min står Stay tuned with Preet. Preet Bharara var statsadvokat i USA, før han ble sparket av Trump. Hans podcast handler mye om politikk, og episodene varer fra 30 minutter til 1 time.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather