Påsken er her

Det er palmesøndag, og jeg har tatt påskeferie. Nå blir det noen rolige dager med turer, god mat og mye avslapping. Men jeg kommer nok til å skrive en del, også. Jeg nærmer meg halvveismerket på den kortere teksten jeg holder på med.

Tekopp, tekanne og en potte med påskeliljer.
Te og påskeliljer er en fin kombinasjon på late dager. Foto: Jill Wellington fra Pixabay

I mitt nærområde har vi vært heldige og lenge sluppet unna de strenge begrensningene som Oslo-området har levd så lenge under, men nå har smitten økt voldsomt her også. Skolene er på rødt nivå, og selv yngstejenta på 9 har hatt dager med hjemmeskole. Det fortsetter de med i alle fall ut første uka etter påske. Heldigvis blir det en kombinasjon med hjemmeskole, turdager og ordinær skole, slik at hun ikke må holde seg hjemme mer enn en dag i uka. Hun er et sosialt barn, som stortrives med å være i aktivitet sammen med andre. Eldstedatteren på 17 har hatt en kombinasjon med hjemmeskole og ordinær skole siden før vinterferien. Når hun skal tilbake til ordinære skoledager igjen, vet visst ingen.

Selv har jeg hatt to dager på kontoret siden slutten av oktober. Ordinære arbeidsdager virker fortsatt fjerne. Men det blir bedre om ikke så lenge. Det har jeg tro på. Faren min har fått første vaksine, og moren min får sin første om et par dager. Det skal bli så fint å være mer sammen med dem igjen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather