Nok en ting å bekymre seg for

 

Kvinne med laptop i fanget, noterer i en kladdebok.
Jeg holder på å redigere et bokmanus. Foto: Pixabay.

Jeg redigerer om dagen. Snart skal romanen min være klar til å sendes inn til forlag. Akkurat hvilke og hvor mange, vet jeg ikke ennå.

Jeg bekymrer meg for om den vil bli antatt. Tenk om jeg har lagt ned all denne jobben, og så er det ingen som vil gi den ut. Eller hva om noen gir den ut, men ingen kjøper den. Tenk om den blir nullet. Eller hva hvis noen leser den og skriver en skikkelig elendig anmeldelse. Jeg bekymrer meg med andre ord for det meste når det gjelder denne boken.

Det jeg hittil ikke har bekymret meg for, men som jeg kanskje burde, er om noen skulle stjele den før den blir gitt ut. Jeg visste ikke at det var en ting, men det er det tydeligvis. I hvert fall i USA. Det skriver Peter C. Barker om i The New Yorker:

On the verge of selling my first book, I was scammed by a manuscript thief. My deepest insecurities about wanting to be a writer came rushing to the surface.

Skrekk og gru! Jeg har nettopp fått meg enda en ting å være bekymret for.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather