Om meg

Torunn Helene Lindstad Fredriksen
Foto: Ole Andreas Knudsen / o-photography.com

Mitt navn er Torunn Helene Lindstad Fredriksen.

Jeg er utdannet sivilbibliotekar. Det tilsvarer det som nå heter mastergrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap.

Jeg har ca 16 års erfaring fra folke- og fylkesbibliotek, 10 av dem som IT-konsulent. Første gang jeg bygde opp et nettsted fra grunnen var i 1997, og jeg har blogget siden 2002.

Fra 2006 har jeg jobbet som nettredaktør med læringsmiljø og skoleutvikling som tema, først ved Lillegården kompetansesenter, fra 2013 ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret). I 2019 fikk jeg publisert en artikkel i nettidsskriftet Tekstualitet: Forsker – treff ditt publikum. I 2020 startet Læringsmiljøsenteret podkasten Læringsmiljø i skole og barnehage, der jeg er programleder.

Jeg skrev i flere år notiser for Bibliotekforum, og enda lenger tilbake hadde jeg en fast litteraturspalte i regionavisen Telemarksavisa.

Noe av det jeg skriver om er knyttet til interessen for teknologi, nett og bibliotek, men av og til smitter resten av livet mitt også over. Jeg skriver litt om jobben min, og noen ganger om det private; jeg er f.eks. mamma til to flotte jenter og eier av en dansk-svensk gårdshund.

Jeg har båret på en forfatterdrøm siden jeg var barn. Nå jobber jeg aktivt med å virkeliggjøre den.

Siden 2011 har jeg hatt en julekalender på bloggen hver advent. Den er fri for gaver og kjøpepress, og er kun ment å være et hyggelig pusterom i en travel førjulstid.

Gå tilbake til forsiden